Vakantiegeld is geen extraatje, maar een wettelijk recht. Toch komt het regelmatig voor dat werkgevers het vakantiegeld te laat of helemaal niet uitbetalen. Ben jij in deze situatie terechtgekomen? Dan is het belangrijk om te weten wat je rechten zijn – en wat je kunt doen. LegalSteps helpt je snel en zonder risico om te krijgen waar je recht op hebt.

  • Wij betalen de kosten van je gerechtelijke procedure

  • Vasttarief of no cure, no pay!

  • Geen hoge advocaatkosten, maar wel professionele juristen

  • Al meer dan 20 jaar ervaring

Wanneer moet mijn vakantiegeld worden uitbetaald?

In de meeste gevallen ontvang je je vakantiegeld één keer per jaar, meestal in mei of juni. Uiterlijk op 30 juni moet het bedrag op je rekening staan. Is dat niet gebeurd? Dan is je werkgever in overtreding en kun je actie ondernemen.

Let op: dit geldt voor vrijwel alle werknemers, ook als je een tijdelijk contract hebt of een klein aantal uren werkt.

Waarom heb ik mijn vakantiegeld nog niet gekregen?

Soms is het een administratieve vergissing. Maar in andere gevallen probeert een werkgever kosten uit te stellen, of is er sprake van miscommunicatie over je contract of dienstverband. Wat de reden ook is: het verandert niets aan jouw recht op uitbetaling.

Heb je na navraag nog geen duidelijkheid of betaling ontvangen van je werkgever ontvangen? Dan is het tijd voor juridische ondersteuning.

Wat zijn mijn rechten als mijn vakantiegeld niet is betaald?

Je hebt wettelijk recht op 8% vakantiegeld over je brutoloon. Ontvang je dit niet op tijd, dan kun je:

  • Het vakantiegeld alsnog opeisen

  • Wettelijke rente eisen over het openstaande bedrag

  • Eventueel een schadevergoeding eisen als je door het uitblijven van betaling financiële schade hebt geleden

LegalSteps kan dit hele traject voor je verzorgen – zonder dat jij risico loopt of hoeft te procederen.

Wat moet ik doen als mijn vakantiegeld uitblijft?

Begin met het sturen van een duidelijke, schriftelijke aanmaning. Vermeld daarin het bedrag waar je recht op hebt, de oorspronkelijke betaaldatum en geef een redelijke termijn van bijvoorbeeld 7 dagen.

Krijg je geen reactie of blijft betaling uit? Dan kun je juridische stappen nemen. LegalSteps stuurt dan namens jou een ingebrekestelling en start waar nodig een incassoprocedure.

Kan ik mijn vakantiegeld nog opeisen als ik inmiddels uit dienst ben?

Ja. Ook als je contract is beëindigd of niet is verlengd, blijft je recht op vakantiegeld bestaan. Sterker nog: veel werkgevers zijn verplicht dit bij je laatste loonbetaling uit te keren. Is dat niet gebeurd? Dan kun je het alsnog vorderen, met terugwerkende kracht tot vijf jaar.

Wat kan LegalSteps voor mij betekenen?

Wij helpen jou om je vakantiegeld alsnog te krijgen – snel, duidelijk en zonder kosten vooraf. Na een gratis intake gesprek beoordelen we je situatie en nemen we contact op met je (oud-)werkgever. Komen zij hun verplichtingen niet na, dan starten we een juridische procedure, die wij voor je betalen.

LegalSteps werkt op basis van een vasttarief of no cure, no pay: je betaalt alleen als wij resultaat boeken.

Twijfel je nog? Doe de Zelfcheck of neem vandaag nog contact op met LegalSteps en wij gaan direct voor je aan de slag. Gratis intake, geen kosten vooraf.