Leningen tussen u en vrienden of familie zijn een gevoelige zaak

Het komt regelmatig voor dat mensen geld uitlenen aan familieleden of vrienden. Dit gebeurt vaak vanuit een gevoel van vertrouwen en de wens om te helpen wanneer iemand in nood is. Echter, als de terugbetaling vervolgens uitblijft, kan dit leiden tot ongemakkelijke en pijnlijke situaties.

Wenst u een Gratis intakegesprek?

LegalSteps en een geschil bij vriend- of familielening

Wanneer een dergelijke situatie over leningen vervelend word, is het belangrijk om actie te ondernemen. In dergelijke gevallen kan het raadzaam zijn om juridische stappen te overwegen om het geschil op te lossen en alle betrokken partijen gemoedsrust te bieden. Voordat je naar de rechtbank stapt, zijn er echter stappen die je moet nemen. Dit wordt minnelijke incasso genoemd. Als dat niet lukt, zijn wij er om u gerechtelijk te helpen.

Je kunt het minnelijk incasso zelf doen, maar je kunt ook gebruikmaken van ons IncassoTransport om je zaak aan te bieden bij een professioneel incassobureau.

Familielening LegalSteps

Zelf actie ondernemen, IncassoTransport of uw zaak indienen. Wat is het beste?

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Hierdoor kunt u zelf bepalen wat het beste bij uw situatie past:

  • Zelf actie ondernemen: We hebben een stappenplan voor u opgesteld. Hiermee kunt u zelf actie ondernemen. Het voordeel van zelf aan de slag gaan is dat u het contact kunt behouden en eventuele afspraken kunt maken. Bovendien bespaart u op kosten, en als uw vordering minder dan € 25.000 bedraagt, kunt u zelfs bij de kantonrechter procederen. Wel heeft u daarvoor een dagvaarding nodig. Tegen die tijd helpen we u graag met het opstellen hiervan. U kunt ons stappenplan via het formulier op de pagina contact aanvragen.

  • IncassoTransport: Als u liever ontzorgd wilt worden of niet zelf de confrontatie wilt aangaan, is het verstandig om gebruik te maken van ons IncassoTransport. LegalSteps werkt samen met vooraanstaande deurwaarders en incassobureaus om uw zaak te behandelen. Binnen dit netwerk selecteren we de meest geschikte partner om uw zaak aan toe te vertrouwen. Het voordeel van het IncassoTransport netwerk is dat LegalSteps uw enige aanspreekpunt blijft, de professionele uitstraling van onze partner bijdraagt, en LegalSteps uw zaak al kan voorbereiden voor het geval een rechtszaak toch nodig mocht zijn.

  • Uw zaak indienen: Heeft u zelf al actie ondernomen of ons stappenplan gevolgd? Lukt het uw incassobureau niet om uw vordering te innen of wenst u zonder procesrisico uw zaak op te vervolgen? Dien dan vrijblijvend uw zaak in en wij nemen spoedig contact met u op. Twijfelt u nog? Maak gebruik van ons gratis intakegesprek.

Waarom LegalSteps voor uw geschil bij een vrienden- of familielening?

Kiezen voor LegalSteps betekent kiezen voor een partner die niet alleen juridische expertise biedt, maar ook een diepe betrokkenheid bij het welzijn van u en uw vrienden of familie toont. Onze unieke aanpak zorgt ervoor dat we alle obstakels verwijderen die u ervan kunnen weerhouden om gerechtigheid te zoeken in geval van een geschil.

Met onze risicovrije en toegankelijke dienstverlening staan we aan uw zijde om de best mogelijke uitkomst te bereiken.