Houd uw bestelproces compliant met de hulp van LegalSteps

Het bestelproces, ook wel bekend als de Customer journey, omvat alle stappen en ervaringen die een klant doorloopt tijdens het besluitvormingsproces, inclusief bewustwording, overweging en aankoop. Elk bedrijf begrijpt het belang van het optimaliseren van dit proces om de klanttevredenheid te verbeteren. Bent u zich ervan bewust dat dit proces een cruciale rol speelt als bewijslast in uw zaak? Juridische fouten in dit proces kunnen snel oplopen en aanzienlijke kosten met zich meebrengen, mogelijk tot wel 50% van uw vordering. Wij helpen u deze schade te voorkomen.

Wenst u een Gratis intakegesprek?

LegalSteps en uw bestelproces

Voor veel organisaties speelt de Customer journey een zeer cruciale rol. Een optimaal bestelproces zorgt immers voor een verbetering van het aantal verkopen. Juridische fouten in dit proces kunnen snel oplopen en aanzienlijke kosten met zich meebrengen, mogelijk tot wel 50% van uw vordering. Wij helpen u deze schade te voorkomen.

LegalSteps kan u helpen door uw bestelproces te beoordelen en te zorgen dat deze up-to-date blijft met de huidige wet- en regelgeving.

Controle algemene voorwaarden - LegalSteps

De gevolgen van een incorrect bestelproces

  • Sancties: Bij 1 tot 3 schendingen binnen het bestelproces ontvangt u een sanctie van 25% van uw vordering. Bij meer dan 3 sancties bedraagt deze sanctie zelfs 50% van uw vordering. Stel dat u een verkoop heeft gedaan van € 1.000 en u heeft meer dan 3 sancties, dan wordt uw vordering voor slechts € 500,- toegewezen. Voor veel bedrijven betekent dit het verlies van hun volledige winstmarge.

  • Vernietiging: In sommige gevallen kan de rechter besluiten om tot vernietiging over te gaan. Dit kan betekenen dat de gehele overeenkomst wordt vernietigd, waardoor deze volgens de wet nooit heeft bestaan. Het kan echter ook alleen de vernietiging zijn van de betaalverplichting van uw klant. In dat laatste geval kunt u nog steeds verplicht zijn om uw deel van de overeenkomst na te komen, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.

  • Afschrikken: De langetermijnvisie van de rechter op het bestelproces is gericht op het waarborgen van eerlijkheid, rechtvaardigheid en billijkheid in contractuele relaties. Rechters streven ernaar om te zorgen dat het bestelproces transparant, redelijk en niet-dwingend zijn voor de consumenten. De consequenties die volgen door hiervan af te wijken dienen als afschrikmiddel naar bedrijven toe.

  • Afstemmen: Rechters vinden dat het bestelproces specifiek bekeken moet worden, waarbij ze rekening houden met veranderende maatschappelijke normen en ontwikkelingen in de wetgeving. Dit impliceert dat het bestelproces regelmatig moeten worden herzien en aangepast. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, aangezien rechters communiceren via vonnissen. Als hier niet snel op wordt gereageerd, kunnen de sancties snel oplopen.

Stap voor stap naar een compliant bestelproces

Om bedrijven die zich richten op consumenten en verkopen doen binnen de verkoopruimte, buiten de verkoopruimte of online, bieden wij ondersteuning om compliant te worden en te blijven. Dit doen we met de volgende stappen.

  • Legal Due Diligence (LeDD): Een diepgaande analyse van uw bestelproces. LegalSteps gebruikt haar database van uitspraken, aangevuld met relevante jurisprudentie om potentiële risico’s in kaart te brengen.

  • Live afname: Een medewerker van LegalSteps zal uw product of dienst afnemen. Hierdoor kunnen we beoordelen of tijdens uw bestelproces aan de vereisten van de consumenten richtlijnen is voldaan.

  • Aanbevelingen en Aanpassingen: U ontvangt een rapport met heldere aanbevelingen voor eventuele aanpassingen of aanvullingen om volledige naleving en bescherming te waarborgen. Deze aanbevelingen zijn voorzien van een score en suggesties over hoe de aanpassingen eruit kunnen zien.

  • Periodieke controle: LegalSteps biedt zakelijke klanten het LegalGarant-abonnement aan om volledig afgestemd te blijven op diverse juridische risico’s die gepaard gaan met verkoop en/of dienstverlening aan consumenten. Dit abonnement omvat niet alleen periodieke controle van het bestelproces, maar biedt ook ondersteuning bij tal van andere aspecten.

Controle algemene voorwaarden - LegalSteps

Welke oplossing past bij jullie?

Een losse opdracht of toch liever een abonnement? We maken graag het vergelijk voor u inzichtelijk.

  Losse opdracht LegalGarant abonnement
Type opdracht Eenmalig Periodiek
Looptijd 2 weken Na het eerste jaar, maandelijks opzegbaar
     
Algemene voorwaarden    
Rapport Algemene voorwaarden Eenmalig Jaarlijks
Periodieke bewaking en controles X Per kwartaal
     
Bestelproces    
Rapport Bestelproces X Jaarlijks
Periodieke bewaking en controles X Per kwartaal
     
IncassoGarant    
Korting op succes fee X 2%
Korting op LegalDD onderzoek X 25% korting
     
IncassoTransport    
Minnelijk incasso X Geen implementatie fee
Gerechtelijk incasso X Geen implementatie fee
     
Tarieven € 1000,- ex. btw eenmalig € 200,- ex. btw per maand

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over hoe wij u het beste kunnen helpen? Vraag dan een Gratis intakegesprek aan en we gaan graag samen kijken waar u het beste mee geholpen bent.