Legal Steps – Your steps to Legal Justice

Incasso advocaten - LegalSteps

Uitspraak: Geen onderbouwing dan ook geen juridische discussie

Introductie

De Amersfoortse kantonrechter had maar een paar alinea’s nodig om een vordering van een ondernerm volledig af te wijzen. En dus ook zonder een uitvoerige, juridische uiteenzetting.

Vaak zijn het die juridische uiteenzettingen die de aandacht krijgen en gaat – ten onrechte – weinig aandacht uit naar de feiten. Een beschrijving van de feiten of een tijdlijn is, zeker voor een rechter, een handig hulpmiddel. Die was er tenslotte niet bij en moet aan de hand van die feiten een knoop doorhakken.

Met een beschrijving alleen kan een rechter vrijwel niets – er zal een onderbouwing nodig zijn, zoals bijvoorbeeld een bevestiging, een mail of appje. Precies op dit moment liep het niet goed voor de ondernemer. Een retour gekomen bestelling was beschadigd en incompleet. Daarom weigerde de ondernemer die retourzending – sterker, de factuur moest worden betaald (en de retourzending was bestelling was weer retour aan de besteller gestuurd).

De ondernemer kon niet aantonen dat de zending beschadigd of incompleet was op het moment van ontvangst. Daarmee kon de ondernemer dus ook haar bewering niet onderbouwen – het retourneren door de ondernemer bood ook geen uitkomst, want ook dat kon de ondernemer niet aantonen.

Kortom, zorg ervoor dat niet alleen afspraken vastliggen maar maak foto’s als iets niet goed is.